Notícies d'actualitat
Catarroja, sábado, 22 de enero de 2022
Omitir vínculos de navegación
Omitir vínculos de navegaciónInici > Notícies
Admón.de Loterias Nº2 de Catarroja                

Ací teniu la selecció de notícies del període seleccionat

Període :

12/12/2021|NIT DE LLECTURA DEL LLIBRET 2022

NIT DE LLECTURA DEL LLIBRET 2022
Llectura del llibret i presentació d'esbossos 2022 de la AC Falla l'Albufera, Catarroja.
Autor Donís Martin, Falla gran lema: “Fòc, Flama, ¡¡Falles!!”, artiste Jose Manuel Gramaje, Falla Infantil lema: “Egiptemania”, artiste infantil Fran Sierra.
Ahir dia 11 de decembre, i com a colofó de la jornada ADSL FALLER, celebràrem la llectura del Llibret 2022, pese al handicap de l'ausència per motius de salut del nostre poeta Donís Martín.
La secció de Cultura va llegir uns fragments que varen ser molt celebrats pels assistens.
¡Enhorabona Donís! I des de ací desijar-te una pronta recuperació

   Mes fotos
15/11/2021|TERTULIA "A LO VIU" 2021

Ahir dumenge 14 de novembre celebràrem👌 la tradicional tertúlia “A lo Viu”, enguany l'hem dedicada als Bults del Bateig de Sant Vicent Ferrer. Bon orage, bon arròs en perol cuinat per Paco Alabau, bon allipebre cuinat per Amparo, i sobre tot, bons amics...

   Mes fotos
31/10/2021|NIT D'ÀNIMES 2021 EN EL CASAL

Espectacular, divertida, terrorífica, monstruosa, maravellosa... aixina ha segut la nit que nos han oferit les seccións de festejos i infantils de la nostra comissió. Els crits de terror encara resonen per tot el barri de les Barraques... Enhorabona a les secciona de Festejos i Infantils.

   Mes fotos
18/10/2021|FIRMA DE CONTRACTES 2022

El dissabte 16 d'octubre en el transcurs d’un animat sopar, tingué lloc la protocolària firma de contractes dels monuments per al 2022. Contem enguany en una important novetat, i és, que estrenem artiste en la falla infantil, Fran Sierra, d’Elda, que ve avalat pels seus treballs i bon fer en falles i fogueres, plantarà un monument titulat “Egiptemania”, i el nostre amic José Manuel Gramaje en la falla gran nos presenta el proyecte ”Fòc, Flames, ¡¡Falles!!”, . Junt als artistes fallers estamparen les seues firmes els presidents Sergi Gomez i Carlos Pérez, presidiren l’acte les respectives Falleres Majors, senyoreta Natalia Ramón i chiqueta Núria Cubillos.

   Mes fotos
18/10/2021|SOPAR D'AGRAIMENTS I PREMIS...

Fotos de l'entrega en el sopar del passat dissabte 16 d'agraiments, i premis pendents de les passades falles de setembre.
¡Enhorabona a tots/es!

   Mes fotos
17/10/2021|EXPOSICIÓ "9 DIES D'OCTUBRE" 2021

El dissabte 16 d’octubre, tingué lloc en la sala d’exposicions del Palau de Vivanco en el M.I. Ajuntament de Catarroja l’inauguració de l’exposició que tots els anys organisem en l’Associació Cultural Falla l’Albufera, baix el nom de “9 Dies d’octubre”. L’exposició està dedicada a “Els Bults del Bateig de Sant Vicent Ferrer” i als “50 Anys del concurs d’Allipebre de Catarroja”.
Consta l’exposició de fotografies i explicació dels Bults i cavalcada del bateig de Sant Vicent Ferrer. La Festa dels Bults i cavalcada del bateig de Sant Vicent Ferrer, se celebra des del s. XVI, cada 22 de giner, en commemoració del seu bateig, es colocaven en l’interior del temple de Sant Esteve de Valéncia, als dos costats de la pila batismal, unes figures -Bults- que representen als personages presents en la cerimònia, i batejaven a un chiquet de bolquers.
Esta tradició va nàixer en 1596 per iniciativa del Colege de notaris, quan el notari Josep Benet Medina va ordenar: «fer un carafalet ab lo batisme de dit gloriós sant, ab personats fets de bulto, del réctor, lo jurat, la comare i demés personats».
En l’actualitat, i des de 1984, l’Associació de la Pila Batismal de Sant Vicent Ferrer incorporà a la comitiva als personages que la tradició diu que assistiren al bateig.
Completa este apartat la indumentària del s. XVI que lluïxen en la cavalcata el virrei i la virreina, cedida gentilment per l’indumentarista Enrique Marzal.
En el tema local de l’exposició veem fotografies actuals i retrospectives del els 50 anys de celebració del popular concurs d’Allipebre de Catarroja.
A l’acte va assistir l’alcalde de Catarroja Jesús Monzó, el regidor de festes Miquel Verdeguer i diversos edils de la corporació municipal, Junta Local Fallera de Catarroja representats pel seu president, recentment triat, Alfonso Martínez i les Falleres Majors de Catarroja, Lara Rodrigo i Alba Herrero acompanyades pels seus respectives Corts d’Honor. També van assistir representants de les falles de Catarroja Filiberto Rodrigo i La Regió, Amics de l’Albufera, fallers i simpatisants de la comissió.
Les Falleres Majors de la Comissió Natàlia Ramon i Núria Cubillos, junt al vicepresident de la secció de cultura Juanjo Villanueva i el president infantil, Carlos Pérez, tallaren la cinta que inaugurava l’exposició.
La mostra podrà ser visitada fins al dia 24 d’octubre en un horari de 18 a 20,30 hores i està situada en la sala d’exposicions del Palau de Vivanco en el mateix Ajuntament de Catarroja.

l'Albufera Catarroja 2021   Mes fotos
06/10/2021|EXPOSICIÓ "9 DIES D'OCTUBRE" 2021

Novament en la nostra secció de Cultura tenim el repte de preparar la pròxima inauguració de la tradicional exposició "9 Dies d'Octubre"que, any darrere d'any, du a terme la nostra comissió i que enguany complim la XXX edició.

Enguany l'exposició anirà dedicada a “Els Bults del Bateig de Sant Vicent Ferrer”, i als “50 Anys del concurs d’Allipebre de Catarroja” (1971-2020).

L'acte tindrà lloc el pròxim dissabte 16 d'octubre, a les 20 hores en la sala d'exposicions del Palau de Vivanco de Catarroja.

L’exposició permaneixerà oberta del 16 al 24 d’octubre i de 18 a 20:30 hores.

Vos esperem !!l'Albufera Catarroja 2021   Mes fotos
17/09/2021|ARTISTES PER A LES FALLES 2022

Comunicat de la A.C. Falla l'Albufera.

Degut a l'estat excepcional en el que vivim en l'actualitat, hem tingut que iniciar l'eixercici 2021-2022 ara a finals de setembre... 

La Falla l'Albufera de Catarroja es complau en anunciar la contractació dels artistes per a les falles de 2022.

En primer lloc depositem novament la confiança de la falla gran en l'artiste Josep Manuel Gramaje pel seu bon treball en els passats eixercicis.

També anunciar la contractació de l'artiste d'Elda Fran Sierra per a realisar la falleta infantil, artesà de contrastada qualitat i professionalitat, i en una clara i ascendent trayectòria artística.

El març que ve, plantarà per primera vegada en la nostra Plaça de la Llongeta, ¡ Benvingut Fran !

Els donem abdós l'enhorabona, i els desigem a José Manuel i a Fran la millor de les sorts en l'important encomanda realisada per la comissió de la Falla L'Albufera.

Per últim, agrair-li a l'artiste faller Vicente Domínguez, el bon treball fet en les falletes infantils d'estos dos últims anys. Bonartista i millor persona.   Mes fotos
12/09/2021| ¡ HOLA ALBUFERENCS !

Una semana després de finalisar les Falles 2021 no hem tingut ningun cas de COVID en la nostra Comissió. Hem pogut disfrutar d’unes falles segures i això ha sigut gràcies a cada u de vosatres. Gràcies per complir les normes COVID i poder tornar a gojar de les falles tots junts.

¡En menys de 6 mesos tornarem a fruir de la nostra festa! I esperem tornar a celebrar les falles de 2022 en vosatres, tots junts, com no més un Albuferenc sap!!

¡¡¡Amunt les Falles de 2022 !!!l'Albufera Catarroja 2021   Mes fotos
09/09/2021|SUBVENCIÓ DE LA DIPUTACIÓ DE VALENCIA

La  A.C. Falla L'Albufera ha sigut beneficiària de la subvenció que concedeix la Diputació de València la finalitat de la qual és l'ajuda econòmica l'any 2021 a les Comissions Falleres de la província de València per al desenvolupament de les activitats pròpies de la festa fallera.   Mes fotos
09/09/2021|SUBVENCIÓ DEL M.I. AJUNTAMENT DE CATARROJA

La  A.C. Falla L'Albufera ha sigut beneficiària de la subvenció que concedeix el Molt Il·lustre Ajuntament de Catarroja la finalitat de la qual és l'ajuda econòmica l'any 2021 a les Comissions Falleres de Catarroja per al desenvolupament de les activitats pròpies de la festa fallera.   Mes fotos
06/09/2021|SEMANA FALLERA

Reportage gràfic de la nostra semana fallera.

   Mes fotos
01/09/2021|PREMIS DEL NOSTRE LLIBRET EN EL CONCURS DE LO RAT PENAT 2020

Primer Premi Regne de Valéncia de Poesia, Secció Infantil de Lo Rat Penat.

Primer Premi  Regne de Valéncia al millor llibret de falla en el seu conjunt.

Segon Premi Exma. Diputacióde Valéncia Poesia Secció Regne de Valéncia de Lo Rat Penat.   Mes fotos
22/05/2021|!TINDREM FALLES EN 2021!


En acabar la reunió mantinguda pels 10 presidents de les falles de Catarroja, el president de la UAFC i l'ajuntament, COMUNIQUEM QUE:

- Celebrarem les falles del 1 al 5 de setembre.   Mes fotos
03/05/2021|SERGI GÓMEZ I CUALLADO PRESIDENT 2021-2022

En Junta General Extraordinària, celebrada per vídeo conferència el 2 de maig, ha tornat a ser reelegit, per majoria, i per quart any consecutiu, president de la Nostra comissió per a l'eixercici 2021-2022, Sergi Gómez i Cuallado.

En un eixercici que novament se prevé estrany, complicat, sense saber si plantarem falla enguany, i ple de situacions noves, necessitem més que mai, que siga un any ple d'harmonia i vera amistat.

Formalitat i respecte són lo que nos ha de guiar en el dia a dia treballant en equip i aixina alcançar els objectius desijats.

Desde ací donar-li l'enhorabona i tot el soport, tant a Sergi com a la nova junta directiva que entre, i desijar un bon eixercici 2021-2022.

¡Salut de la bona per a tots!   Mes fotos

Notícies d'actualitat                                                                Powered by © Deyco